Procurorii din Roma cer transferul la inchisoare a tanarului italian care a agresat-o pe o romanca intr-o statie de metrou din Roma, acesta riscand pana la 18 ani de detentie pentru omor prin imprudenta, informeaza ziarul La Stampa.

Romanca Maricica Hahaianu, o asistenta medicala in varsta de 32 de ani, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, in urma ranilor suferite dupa ce a fost agresata, pe 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, in statia de metrou Anagnina.

"Mi-e frica sa merg la inchisoare. Nu am vrut sa fac rau si sa provoc moartea nimanui. Regret profind ce am facut", a declarat Alessio Burtone. "Este corect ca acel om sa mearga la inchisoare, pentru ca durerea noastra este imensa, iar Maricica nu mai este", au comunicat rudele romancei.

Adrian, sotul Maricicai Hahaianu, este distrus. "O iubeam atat de mult, iar acum nu mai este", i-a spus el Ramonei Badescu, consiliera a primarului Romei, responsabila de Relatiile cu membrii comunitatii romanilor. Potrivit acesteia, Maricica si sotul ei, parintii unui copil de trei ani, erau perfect integrati in Italia. "Sotul victimei sufera foarte mult, dar nu a avut gesturi sau cuvinte violente la adresa agresorului", a declarat Ramona Badescu.

Romanca agresata in Italia a murit

"Si parintii agresorului sunt distrusi. Tatal este dispus sa vanda casa pentru a plati daune", a declarat avocatul tanarului italian.
Prietenii suspectului s-au adunat in fata casei acestuia, cerand eliberarea lui. Toti spun ca Alessio Burtone este un tanar linistit, generos, atasat de familie.

Autopsia romancei va fi efectuata luni, pentru a se stabili cauza mortii si motivul pentru care starea ei se inrautatise brusc. Inmormantarea romancei va avea loc in Romania, primarul Romei, Gianni Alemanno, anuntand ca Municipalitatea se va constitui in parte civila si va suporta costurile inmormantarii si transportarii corupului neinsufletit in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.