Uniunea Europeana va propune Rusiei sa-i cedeze Transnistria, promitand sa deschida curand drumul unei Republici Moldova unificate spre UE, scrie Nezavisimaia Gazeta in editia de joi.

Potrivit expertului german Alexander Rar, varianta va fi discutata la intalnirea dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintii francez si rus, Nicolas Sarkozy si Dmitri Medvedev, care va avea loc pe 17-18 octombrie. O sursa a ziarului rus din Ministerul de Externe de la Chisinau a confirmat ca vor avea loc negocieri pe aceasta tema atat cu Chisinaul, cat si cu Tiraspolul, informeaza AGERPRES.

Transnistriei i se promit toate beneficiile economice posibile. Dar cu ce este ademenita Moscova nu se stie inca
, scrie cotidianul rus.

Zilele trecute, reprezentantul permanent al UE in Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat ca Rusia trebuie sa-si incheie operatiunea de mentinere a pacii in Transnistria. El a pledat pentru modificarea formatului de negocieri pentru solutionarea conflictului transnistrean "5+2", astfel incat UE si SUA, care participa la negocieri cu statutul de observatori, corespunzand cifrei '2', sa li se acorde statutul de mediatori.

Presa rusa: Spionajul romanesc are interese in Transnistria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.