Bilantul deversarii de noroi rosu din vestul Ungariei a ajuns la 9 morti, dupa ce o persoana ranita a murit la spital miercuri dimineata, a anuntat autoritatea nationala pentru managementul dezastrelor
Persoana decedata miercuri este un locuitor in varsta din satul Kolontar, care fusese spitalizat la Ajka, dupa ce a fost ranit in urma accidentului industrial, relateaza MEDIAFAX.

La 4 octombrie, sute de metri cubi de noroi rosu toxic s-au deversat dintr-un rezervor fisurat al uzinei din Ajka, exploatata de grupul ungar MAL, poluand o suprafata de 40 de kilometri patrati si distrugand ecosistemul raurilor Torna si Marcal. Acesta a ajuns sub o forma diluata in Raba, afluentul direct al Dunarii, apoi chiar in marele fluviu. [Cresteri de concentratii la metale grele in Dunare]

Noroiul toxic deversat a inundat satele invecinate, unde 280 de case au fost distruse, iar 150 de persoane au fost ranite.


Citeste si: ["Putem sa rasuflam usurati": Unda de substante toxice de pe Dunare a ajuns in Romania]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.