Germania, prin ministrul sau de externe, Guido Westerwelle, insista de multa vreme pe langa NATO ca armele nucleare care se afla pe teritoriul sau sa fie relocate, insa organizatia nord-atlantica se pare ca nu doreste ca acest lucru sa se intample.

Potirvit ziarului german Der Spiegel, ministrul Westerwelle doreste a armele nucleare de pe teritoriul Germanie sa fie eliminate, deoarece le considera doar "niste relicve ale Razboiului Rece" si sustine ca acestea nu mai au niciun scop militar in prezent.

Acum, odata cu intalnirea ministrilor de externe din cadrul NATO de saptamana aceasta, se pare ca dorinta ministrului german de a "scapa" de cele 20 de arme nucleare aflate pe teritoriul tarii sale, nu va fi indeplinita, scrie Adevarul.ro.

Publicatia germana sustine ca a intrat in posesia unor documente secrete, la care NATO inca lucreaza, care se refera la strategia militara. Desi in acele documente, armele nucleare din Germania nu sunt deloc mentionate, este stipulat faptul ca pozitia NATO trebuie sa fie in raport cu arsenalul nuclear al Rusiei (n.r. estimat la 5.400 de focoase). Nato are 200 de rachete nucleare pe intreg teritoriul Europei.

Cititi si: Germania isi pastreaza centralele nucleare

Germania: Lant uman impotriva folosirii energiei nucleare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.