Coalitia de guvernamant din Germania a hotarat sa extinda perioada de viata a centralelor sale nucleare in medie cu inca 12 ani, au declarat oficiali, citati de BBC.

Astfel, in loc sa fie inchise pana in 2021, precum anuntase Guvernul anterior (o coalitie de centru-stanga a social democratilor si a ecologistilor) o parte din centralele nucleare vor ramane in productie pana in 2030, scrie editia online a BBC News.

Totodata, se pare ca Tara Landurilor va implementa un set nou de taxe ce va aplicat companiilor din sectorul energetic si care va finanta sursele de energie regenerabila. Liderii de coalitie au mai hotarat ca aceasta taxa sa creasca la 2,3 miliarde de euro/an (n.r. 3 miliarde de dolari sau 1,9 miliarde de lire sterline).

Desigur, marii producatori de energie nucleara au criticat si se opun acestei legi.

Cancelarul german, Angela Merkel a declarat ca sursele de energie regenerabila nu sunt suficient de dezvoltate incat sa se renunte la energia nucleara. Insa pana in momentul in care schimbarea de plan in ceea ce priveste durata de productie a centralelor nucleare, legea trebuie sa treaca si de Parlament.

Ministrii germani urmeaza sa se intalneasca duminica ca sa discute modalitatea prin care vor anunta ca cele 17 centrale nucleare mai batrane vor ramane in productie inca 8 ani, in timp ce cele construite mai recent vor continua sa functioneze inca 14 ani.


Cu toate acestea, se pare ca populatia germana nu este de acord cu energia nucleara, sondajele de opinie indicand faptul ca nemtii doresc sa puna punct productiei acestei energii.

Decizia de a inchide centralele nucleare pana in 2021 a fost luata dupa luni de neintelegeri, la finele unei lungi intalniri dintre cancelarul german Angela Merkel, ministrul Mediului Norbert Roettgen, ministrul Economiei Rainer Bruederle, ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble si alti lideri ai guverului de coalitie de centru-dreapta.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.