Politistul grec gasit vinovat de uciderea unui elev de liceu, in decembrie 2008, la Atena, a fost condamnat la inchisoare pe viata, potrivit verdictului unei instante din Amfissa (centru).

Politistul grec acuzat de uciderea unui elev de liceu in decembrie 2008 la Atena, incident care a declansat violente urbane, a fost gasit vinovat de "omor cu intentie", transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Tribunalul a decis sa mentina impotriva politistului Epaminondas Korkoneas, 38 de ani, acuzatia de omor intentionat, fara a-i admite circumstante atenuante.

Avocatii apararii au invocat drama unui "tragic accident", explicand ca politistul era in legitima aparare. Politistul a tras trei focuri cu arma de serviciu in directia unui grup de tineri, pe 6 decembrie 2008, in cartierul Exarchia din Atena.

Instanta l-a gasit vinovat de complicitate si pe un alt politist, Vassilios Saraliotis, in varsta de 32 de ani.

Familia victimei, Alexis Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, precum si cele ale acuzatilor, au primit cu calm decizia verdictului,
iar in jurul tribunalului au fost mobilizate forte de ordine pentru a evita orice incident.

Cititi si: Noi violente la Salonic, dupa uciderea unui adolescent sambata

Tinerii greci explica de ce s-au revoltat

Manifestatiile tinerilor greci iau o turnura sociala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.