Serviciile europene au fost alertate recent cu privire la planurile a 25 de tineri sustinatori ai jihadului de a reveni in tarile de origine. In prezent, acestia sunt plecati sa lupte impotriva trupelor occidentale in regiunea afgano-pakistaneza, au anuntat miercuri surse franceze din domeniul securitatii, citate de AFP.

Sursele au explicat ca serviciile americane si-au alertat in urma cu "cateva saptamani" omologii europeni cu privire la planul unui "grup de 25 de tineri formati pentru lupta" de a incepe drumul de intoarcere, care ar trece in particular prin Turcia.

Aceasta informatie americana a fost ulterior confirmata de britanici, citeaza MEDIAFAX.

Tinerii combatanti veniti din Europa sunt "principala preocupare" a serviciilor occidentale, care insista in mod regulat asupra persistentei riscului terorist in teritoriu. Autoritatiile se tem ca acesti combatanti ar fi in masura sa organizeze grupari.

UE: Amenintarea terorisa e reala!

Statele Unite au avertizat duminica americanii care calatoresc in Europa cu privire la "riscuri potentiale de atentate teroriste", in timp ce serviciile franceze de informatii evoca "o amenintare iminenta" in Franta
.

Serviciile de informatii occidentale au dejucat proiecte de atentate legate de al-Qaida in Marea Britanie, Franta si Germania, similare celor comise la Bombay, in India, in noiembrie 2008, cand au fost ucise 166 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.