Amenintarea terorista la adresa Europei este "reala", a apreciat coordonatorul Uniunii Europene pentru lupta impotriva terorismului, Gilles de Kerchove, intr-o declaratie pentru serviciul de informatii televizate al Uniunii, Europe by Satellite (EbS), relateaza AFP.

Aceasta amenintare "este reala. Eu cred ca oficialii publici nu vor terifia populatia" fara fundament, a declarat el, in conditiile in care autoritatile de la Washington, Londra, Paris, Tokyo si Stockholm au emis avertizari privind riscuri de atentate in Europa. [CE monitorizeaza riscurile de atentate teroriste in Europa]

"Acestea se inscriu intr-un context general al unei amenintari care nu s-a diminuat in ultima vreme", a subliniat de Kerchove, transmite MEDIAFAX.

"Stim ca exista in continuare intentia, in special din partea al-Qaida, de a comite atentate de mare amploare", a declarat acesta. "Si asta cu atat mai mult cu cat presiunea se accentueaza pe nucleul al-Qaida dintre Afganistan si Pakistan, prin atacurile cu avioane fara pilot, operatiuni speciale americane".

[VIDEO] Care sunt tintele teroristilor in Europa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.