Cresterea ingrijoratoare a numarului de atacuri ale avioanelor fara pilot in Pakistan are legatura cu atentate ale Al-Qaida in Europa.
Cresterea recenta a numarului de atacuri ale avioanelor fara pilot in zonele tribale ale Pakistanului are legatura cu presupusele proiecte de atentate ale Al-Qaida in Europa, a declarat miercuri pentru BBC ambasadorul Islamabadului la Washington.

"Cred ca activitatea la care asistam in Waziristanul du Nord (nord-vestul Pakistanului), in ceea ce priveste atacurile (aeriene) are legatura cu amenintarile cu potentiale atacuri in Europa", a declarat ambasadorul Hussein Haqqani potrivit MEDIAFAX. Ambasadorul a confirmat, de asemenea, ca extremistii intentionau sa atace tinte din Europa, asa cum a afirmat recent presa anglo-saxona. [CE monitorizeaza riscurile de atentate teroriste in Europa]

"Potrivit informatiilor comunicate Pakistanului de partenerii nostri americani, unele persoane au fost arestate in trecut, iar interogatoriile acestora si alte informatii obtinute de serviciile secrete au dezvaluit ca exista un complot pentru atacarea mai multor tinte in Europa", a explicat el.

De la inceputul lui septembrie, CIA a intensificat considerabil atacurile cu avioane fara pilot, care vizeaza din 2004 combatantii si liderii Al-Qaida si talibanii pakistanezi si afgani din zonele tribale situate la frontiera cu Afganistanul.

Autoritatile pakistaneze au numarat 24 de atacuri cu avioane fara pilot pe teritoriul lor de la 3 septembrie, care s-au soldat cu peste 140 de morti. Un atac aerian comis luni a provocat moartea a opt islamisti, dintre care cinci de nationalitate germana, in zona tribala Waziristanul de Nord, potrivit oficialilor din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze.

Statele Unite, Marea Britanie, Japonia si Suedia si-au avertizat recent cetatenii care calatoresc in Europa in legatura cu posibile atentate. Haqqani a cerut populatiei sa nu se panicheze, afirmand ca "europenii, pakistanezii si serviciile de informatii americane colaboreaza pentru dejucarea acestor comploturi".

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Citeste si: [VIDEO] Care sunt tintele teroristilor in Europa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.