Sublocotenentul post-mortem Marius Florin Sfeches si sublocotenentul post-mortem Cristian-Petru Filip, au fost repatriati cu o aeronava militara a Fortelor Aeriene Romane, care a aterizat marti, 5 octombrie, in jurul orei 16.00, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, anunta Ministerul Aparari Nationale (MAPN).

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat la ceremonia militara si religioasa organizata la aeroport, se arata in comunicatul MAPN.


Cei doi militari romani au cazut la datorie in timpul indeplinirii unei misiuni in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE in care se aflau acestia. Atacul s-a produs in provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat. [In ce conditii traiesc militarii romani in Afganistan?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.