Milioane de pasageri ai metroului londonez vor fi afectati, luni, de o greva de 24 de ore, care a inceput duminica, la ora locala 19.00 (21.00 ora Romania), pentru a protesta fata de suprimarea posturilor, relateaza AFP.

Sindicatele din transporturi, RMT si TSSA, sunt in conflict cu operatorul metroului londonez London Underground cu privire la suprimarea prevazuta a 800 de locuri de munca, in principal la ghisee.

Aproximativ 3,5 milioane de curse sunt efectuate zilnic la metroul londonez
, transmite MEDIAFAX.

Grevistii au inceput sa se organizeze in pichete in fata statiilor de metrou duminica seara, ceea ce va constrange milioane de londonezi sa foloseasca bicicletele sau propriile autovehicule, respectiv sa mearga pe jos pentru a ajunge la locul de munca, asa cum au facut si la inceputul lui septembrie, cand a avut loc un protest similar.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a criticat greva, calificand-o drept "politica" deoarece ea coincide cu conferinta anuala a partidului sau, aflat la putere in Marea Britanie. "Este vorba despre o greva politica nedeghizata", a scris primarul in cotidianul Daily Telegraph.

"Obiectivele sindicalistilor nu au nimic de-a face cu conditiile de munca ale membrilor sai, ci cu un atac politic impotriva Guvernului", a adaugat el.

Prima greva de la inceputul lui septembrie a provocat importante perturbari la metroul londonez. Alte doua miscari de protest sunt prevazute in noiembrie, in cazul in care conflictul nu va fi rezolvat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.