Premierul italian Silvio Berlusconi s-a adresat sustinatorilor sai veniti sa il felicite cu ocazia zilei de nastere, declarand ca este o victima a "judecatorilor de stanga" si facand o gluma despre evrei, potrivit unei inregistrari video difuzate vineri pe site-ul La Repubblica.

Berlusconi a coborat marti, la miezul noptii, la parterul palatului Grazioli, resedinta sa din Roma, pentru a saluta un grup de tineri si a le vorbi pe teme politice, dar si pentru a face glume, inainte de a incheia spunand: "eu colectionez o gluma pe zi... si chiar o fata pe zi".

  • Dorind sa glumeasca, el a relatat povestea unei familii de evrei care ascunde un alt evreu, facandu-l sa plateasca o taxa lunara uriasa, fara sa-i spuna ca razboiul (al Doilea Razboi Mondial) a luat sfarsit, scrie MEDIAFAX.

Apoi, Berlusconi a atacat cu virulenta magistratura italiana.

In inregistrarea video, seful Guvernului sustine ca "ar fi nevoie de o ancheta parlamentara pentru a verifica, asa cum crede (el), existenta unui grup de raufacatori in cadrul magistraturii, format din judecatori de stanga care incearca sa falsifice rezultatele electorale" ce l-au adus la putere.

  • Berlusconi, care este vizat de doua procese la Milano pentru corupere de martori si frauda fiscala, a acuzat "magistratura de stanga" ca incearca sa ii strice imaginea, pentru a-l obliga sa demisioneze.

"Am impotriva mea stanga, centrul, marile ziare, judecatorii...", afirma Berlusconi.

El le-a propus tinerilor sa devina parlamentari: "inscrieti-va pe lista; (ea sa fie compusa) jumatate din femei si doar tineri, pentru ca in partidul nostru, ajunge un batran, adica eu!".

Multi opozanti ai sefului Guvernului au criticat aceste declaratii, liderul comunist Pino Sgobio comparandu-l pe Berlusconi cu personajul din "Dr Jekyll and Mr Hyde", care, chiar inainte de a pronunta un discurs de conciliere in Parlament pentru a obtine un vot de incredere, "si-a dezvaluit adevaratul caracter" in privat.

Citeste si:
Israelul i-a deranjat pe ruși. Războiul afirmațiilor continuă;...
Israelul i-a deranjat pe...

In plus, gluma sa despre evrei a fost criticata de Amos Luzzatto, presedintele comunitatii evreiesti din Venetia, care a declarat ca Berlusconi vehiculeaza astfel "cele mai rele stereotipuri antisemite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.