Opt persoane au fost ucise si 274 ranite, joi, in Ecuador, in timpul violentelor si confruntarilor cauzate de revolta a mii de politisti si de operatiunea de salvare a sefului statului, sechestrat de politisti, pentru care au fost inculpati trei colonei de politie.

Trei morti au fost inregistrati la Quito si ceilalti cinci la Guayaquil, al doilea oras din tara, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Acesta adauga ca doua dintre victime sunt politisti si celelalte sase sunt civili, scrie MEDIAFAX.

Un bilant precedent comunicat de Ministerele de Interne si al Sanatatii mentiona moartea a patru persoane si ranirea altor 193.

Trei colonei de politie au fost inculpati vineri pentru "tentativa de asasinat" vizandu-l pe presedintele Rafael Correa si incarcerati, a anuntat o sursa judiciara.

"Procurorul provinciei Pichincha (unde se afla capitala-n.r.) a ordonat plasarea in arest preventiv" a trei colonei, a declarat o sursa judiciara, sub acoperirea anonimatului.

Ei sunt suspectati de "tentativa de asasinat impotriva persoanei sefului statului" si de diverse alte delicte, a precizat sursa, fara a exclude alte arestari.

Cei trei colonei vor comparea sambata in justitie, pentru o audeire in cursul careia le vor fi prezentate acuzatiile formulate impotriva lor.

Joi, aproape 2.000 de politisti au manifestat violent in capitala ecuadoriana impotriva unei legi care reduce primele de vechime pentru functionari.

Cateva sute au ocupat principala cazarma de politie din oras, iar altii s-au instalat in Congres. Un grup de militari a blocat pista aeroportului international care a trebuit sa fie inchisa.

Venit sa se adreseze rebelilor, care au lansat gaze lacrimogene, presedintele Rafael Correa a fost nevoit sa se refugieze intr-un spital al politiei, unde a fost in final sechestrat timp de mai multe ore de manifestanti.

El a denuntat o "tentativa de lovitura de stat orchestrata de opozitie".

Seful statului a fost eliberat in cursul serii, intr-o operatiune a armatei.

[VIDEO] Lovitura de stat in Ecuador: Politistii au preluat controlul Congresului


Doi fotoreporteri ai AFP, loviti de politisti rebeli din Ecuador

Citeste si:
Noile schimbări din Educație stârnesc revolta în școli
Noile schimbări din Educație...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.