Criza financiara si cresterea somajului au condus la scaderea imigratiei ilegale in Uniunea Europeana, in primul semestru al anului 2010, anunta Agentia Europeana pentru supravegherea Frontierelor Externe (Frontex)

"Criza financiara si schimbarile de pe piata muncii sunt principalele motive ale scaderii imigratiei ilegale in Europa", declara directorul general al Frontex, Ilkka Laitinen, cu ocazia inaugurarii la Atena a primului centru regional al institutiei, care va supraveghea frontierele Ciprului, Greciei, Italiei si Maltei, scrie MEDIAFAX.

In primele sase luni ale anului, numarul persoanelor arestate pentru intrarea ilegala in tari UE era mai mic cu 23,6 la suta comparativ cu primul semestru al anului trecut, potrivit raportului Frontex.

In al doilea trimetru al anului, intrarile ilegale in spatiul UE erau cu 15 la suta mai putin numeroase decat in aceeasi perioada a anului 2009.
In aceeasi perioada, frontiera Greciei cu Turcia a ramas principalul punct de intrare a clandestinilor in Europa, precizeaza Frontex.

Agentia, care a mobilizat patrule maritime in Marea Egee, a raportat ca din ce in ce mai multi imigranti incearca acum sa traverseze frontiera terestra dintre Turcia si Grecia.

Aproximativ 60 la suta dintre arestarile de la frontiera terestra au loc la Orestiada, in nord-estul Greciei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.