Cel putin 12 persoane au murit si alte 30 au fost ranite duminica in Germania, in urma unui accident in care a fost implicat un autocar polonez.

Autocarul se indrepta catre Polonia, iar accidentul a avut loc in timp ce soferul a incercat sa evite o masina care intrase pe autostrada, a declarat un purtator de cuvant al politiei, precizand ca vehiculul a lovit un pilon al unui pod.

Pompierii au precizat ca sapte persoane au fost grav ranite, iar alte 22 au suferit rani usoare, transmite MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc in conditii de ploaie torentiala, la sud de Berlin, nu departe de aeroportul Schoenfeld, fiind considerat drept cel mai grav accident rutier produs in acest an in Germania.

Berliner Kurier a relatat ca autocarul transporta circa 40 de tineri, care reveneau dintr-o vacanta petrecuta in Spania.

Purtatorul de cuvant al politiei nu a confirmat imediat informatia, iar nationalitatea victimelor nu a fost inca anuntata public.

Mai mult de 250 de pompieri se afla la locul accidentului, impreuna cu membri ai fortelor de ordine, a declarat un purtator de cuvant al serviciilor de interventie. Presa germana afirma ca ranitii au fost transportati catre spitale din zona, cu ajutorul a trei elicoptere, iar autostrada A10 a fost inchisa pe portiunea dintre Rangsdorf si Schoenefeld, pe sensul catre Frankfurt am Oder.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.