Declaratia premierului Emil Boc de la New York ca Pactul Ribbentrop-Molotov a insemnat momentul separarii unei parti a tarii, inflameaza spiritele la Moscova.

Agentia rusa RIA Novosti scrie, bazandu-se pe acesta informatie a primului ministru, ca Romania refuza sa recunoasca granita cu Republica Moldova stabilita in urma Pactului Ribbentrop-Molotov, relateaza Adevarul.

"Stiu ca Pactul Ribbentrop-Molotov a insemnat momentul separarii unei parti a tarii si nu il recunoastem. Ceea ce putem face in prezent este sa-i sustinem pe romani acolo unde se afla, mai ales ca este vorba despre fratii nostri care traiesc de cealalta parte a granitei, care va disparea intr-o zi, odata cu aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana", a afirmat premierul Emil Boc la New York.

Jurnalistii de la agentia rusa fac si referiri la declaratii ale presedintelui Traian Basescu privind acest subiect.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a subliniat ca diplomatiile romana si moldoveneasca au readus conflictul din Transnistria pe agenda internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.