Un grup de avocati ecologisit dau in judecata Uniunea Europeana pentru presupuse tentative de a bloca acesul la informatii si lipsa de transparenta in ceea ce priveste politica biocombustibilului.

Organizatia ClientEarth a intentat un proces impotriva Comisiei Europene la Curtea Generala din Luxemburg, acuzand executivul european ca a ascuns “documente care arata efectele negative ale biocombustibilului”.

Alaturi de ClientEarth, alte trei organizatii mai acuza CE ca a manipulat studiile legate de biocombustibil: Grupul Transport si Mediu, Biroul European de Mediu si BirdLife International, transmite EUobserver.

In aprilie, Organizatia Internationala pentru Cercetare in cadrul Politicilor Alimentare(IFPRI) a publicat un studiu care sugereaza ca biocombustibilul din UE va reduce drastic emisiile de dioxid de carbon. Insa mai tarziu s-a sustinut ca studiul a fi fost bazat pe o informatie falsa, impusa de departamantul energetic al CE.

Comisia distruge aceasta operatiune. Cetatenilor le este luat dreptul de a participa in luarea deciziilor care afecteaza politicile de clima si care nu le va afecta doar vietile lor, ci si a urmatoarelor generatii”, spune un comunicat al ClientEarth.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.