Presedintele american, Barack Obama, le-a cerut, luni, democratilor "sa se trezeasca" si sa dea dovada de realism in ceea ce priveste anvergura prerogativelor sale, avertizand ca activitatea echipei sale nu trebuie comparata cu cea a "Atotputernicului".

El a participat, luni seara, la o reuniune electorala la Philadelphia, unde a sustinut un candidat democrat pentru postul de senator la alegerile legislative din 2 noiembrie, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Obama nu s-a adresat republicanilor, care considera, in general, ca aplica reforme prea ample, ci aripii de stanga a Partidului Democrat, care ii reproseaza ca nu face suficient de mult.

Potrivit lui Obama, acestia din urma se plang ca planul de reformare a sistemului de asigurari de sanatate nu este in intregime asigurat din fonduri publice sau ca razboiul Afganistan nu s-a incheiat inca, desi cel din Irak este pe cale de a se termina. "Acelora le spun: baieti, trebuie sa va treziti! Nu este vorba despre un exercitiu de stil", a spus el, facand aluzie la dificultatea de a conduce Statele Unite.

Afirmand ca il citeaza pe vicepresedintele Joe Biden, el a glumit: "Nu ne comparati cu Atotputernicul, comparati-ne cu altii!, adica republicanii.

Democratii detin majoritatea absoluta a mandatelor in Camera Reprezentantilor, insa risca sa se confrunte cu o minoritate republicana de blocaj in Senat, in conditiile in care mai multi dintre candidatii democrati la alegerile din noiembrie se confrutna cu dificultati in campanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.