Barack Obama a scris o carte pentru copii, despre 13 mari personalitati din istoria Statelor Unite ale Americii, care va fi publicata la mijlocul lunii noiembrie, la editura americana Random House.
Volumul "Of thee I sing: a letter to my daughters", o carte ilustrata, de 40 de pagini, va fi lansat pe 16 noiembre, adica la doua saptamani dupa alegerile legislative de la jumatatea mandatului lui Barack Obama, potrivit MEDIAFAX.

"Of thee I sing" este un vers al cantecului patriotic "America", care a fost utilizat, pe aria "God save the Queen", ca imn national oficial al SUA la inceputul secolului al XIX-lea, inainte ca "The star-spangled banner" sa devina imn oficial.

Potrivit Random House, "presedintele Obama a scris un omagiu emotionant unui numar de 13 pionieri americani ale caror idealuri au definit tara", de la pictorul Georgia O'Keefe, specialist in peisaje ale Vestului, pana la jucatorul de baseball de culoare Jackie Robinson, dar si la parintele natiunii George Washington.

Coperta cartii, al carei tiraj initial va fi de 500.000 de exemplare, le prezinta pe cele doua fiice ale lui Obama, Sasha, in varsta de 9 ani, si Malia, in varsta de 12 ani, si pe cainele lor, Bo.

Editura a indicat ca aceasta carte a fost scrisa, iar manuscrisul a fost cumparat inainte ca Obama sa preia functia de presedinte al SUA, la inceputul lui 2009. Incasarile obtinute in urma vanzarii volumului vor fi donate unui fond pentru educatia copiilor de soldati raniti sau ucisi, potrivit editurii.

Obama a mai scris doua carti, "Dreams from My Father", o autobiografie, si "The Audacity of Hope", publicata la sfarsitul lui 2006, cu putin timp inainte de debutul campaniei electorale prezidentiale a acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.