Ambasadorul francez in Bulgaria, Etienne de Poncins, a declarat ca Franta nu ii deporteaza pe cetatenii romi din Romania si Bulgaria, ci ii "indruma catre rudele lor", relateaza site-ul Novinite.com.

Intr-un interviu pentru postul public bulgar de televiziune, ambasadorul s-a declarat nemultumit de cuvantul "deportare", explicand ca masurile adoptate de Franta pentru expulzarea romilor in tarile de origine nu trebuie considerate drept deportare, ci mai degraba ca o "indrumare catre rudele lor" a persoanelor care au incalcat legile, trnasmite MEDIAFAX, citand Novinite.com.


Ambasadorul a explicat ca cine vrea sa stea mai mult de trei luni in Franta ar trebui sa indeplineasca anumite criterii. "Nu exista standarde duble in legislatia franceza", a precizat Poncins.

In opinia sa, principala problema este integrarea romilor in Bulgaria. El a explicat ca a vizitat mai multe cartiere de romi, iar conditiile de acolo erau foarte proaste. "Bulgaria primeste si va primi multe fonduri pentru integrarea romilor si ar trebui sa le foloseasca eficient", a adaugat el.

Ambasadorul a apreciat ca Sofia si Parisul ar trebui sa ceara Comisiei Europene o strategie pentru integrarea romilor.

Cititi si: PE critica Franta pentru masurile de expulzare a romilor

Basescu: Schimbarea denumirii tiganilor in romi a fost o greseala

Basescu si Sarkozy vor colabora pe subiectul romilor



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.