Cel putin sase persoane au murit in urma exploziei unei conducte de gaze in apropiere de San Francisco, urmata de un incendiu de amploare, a anuntat vineri dimineata capitanul pompierilor Charlie Barringer, citat de presa locala, transmite AFP.
Barringer, citat de Los Angeles Times, a declarat ca se asteapta ca acest bilant sa creasca pe masura ce sunt verificate noi case afectate de incendiu. Peste 100 de locuitori din cartierul afectat, din orasul San Bruno, au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele si aproximativ 170 de case au fost avariate sau distruse.

Potrivit MEDIAFAX, incendiul continua sa afecteze mai multe locuri vineri, la peste noua ore dupa explozie. Abel Maldonado, guvernator adjunct al statului California, a decretat starea de urgenta pentru orasul San Bruno, care se afla la trei kilometri vest de aeroportul international San Francisco.


Explozia ar fi survenit de-a lungul unei importante conducte subterane de gaz natural situate in cartierul rezidential San Bruno, in apropiere de aeroport, unde autoritatile locale au efectuat evacuari de urgenta, scrie MEDIAFAX.

Cel putin 6 persoane au decedat in urma exploziei, au confirmat oficiali de la morga comitatului San Mateo. Peste 30 de persoane au fost transportate catre spitalurile din zona pentru a primi acolo ingrijiri medicale, a declarat un purtator de cuvant al clinicii Kaiser Permanente Karl Sonkin. "Este o adevarata tragedie. Facem tot posibilul pentru a ingriji oamenii", a spus el.

Dennis Haag, comandantul serviciilor de pompieri din cartierul San Bruno, in apropiere de aeroport a evocat distrugerile in urma exploziei cauzate, se pare, de spargerea unei importante conducte de gaze naturale. Haag a afirmat ca serviciile de urgenta au nevoie de timp, "cel putin pana vineri dupa-amiaza, pentru a efectua cercetari complete" in zona devastata.

"Am auzit un sunet similar celui produs de unui avion zburand la joasa altitudine, apoi deodata casa a inceput sa tremure", a povestit Tina DiIoia, care se afla, cu bebelusul sau, in apartamentul sau din localitatea San Bruno, la periferia de sud a orasului San Francisco, in momentul producerii exploziei, la aproximativ 800 de metri distanta. "Apoi a avut loc o alta explozie. Am iesit afara si din cer cadeau resturi de daramaturi", a adaugat ea. Mai multi martori descriau flacarile ca o uriasa "sfera de foc".

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Explozia a survenit in apropiere de aeroport, ceea ce a generat temeri privind un posibil atentat, inainte de comemorarea a noua ani, sambata, de la atentatele de la 11 septembrie. Nicio informatie nu sustine insa pana in prezent o astfel de ipoteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.