Presedintele american, Barack Obama, va comemora implinirea a noua ani de la atentatele din 11 septembrie la Pentagon, in timp ce vicepresedintele Joe Biden va merge la New York, in zona unde se aflau turnurile World Trade Center, a anuntat Casa Alba.
Presedintele american, Barack Obama, va comemora implinirea a noua ani de la atentatele din 11 septembrie la Pentagon, in timp ce vicepresedintele Joe Biden va merge la New York, in zona unde se aflau turnurile World Trade Center, a anuntat marti Casa Alba, potrivit MEDIAFAX.

Surse oficiale anuntasera deja ca Prima Doamna, Michelle Obama, si fosta Prima Doamna Laura Bush vor merge sambata la locul unde s-a prabusit, la 11 septembrie 2001, in Pennsylvania (est) un avion de linie deturnat de teroristi.

Obama a condus deja anul trecut, la Pentagon, ceremoniile de comemorare a celui mai grav atac terorist produs vreodata in Statele Unite. El ceruse atunci reinnoirea angajamentului national de lupta impotriva al-Qaida.

Zona World Trade Center, denumita Ground Zero dupa atentate, s-a aflat in ultimele saptamani in centrul unei puternice controverse in legatura cu proiectul de constructie a unei moschei in vecinatatea sa. Opozantii acestui proiect vad in el o provocare.

Obama si-a atras critIcile unora dintre aliatii sai democrati luna trecuta, cand a intervenit in deschiderea dezbaterii in favoarea proiectului, in numele libertatii de cult.

Memorialul ridicat in fata Pentagonului, sediul Departamentului Apararii, este singurul monument terminat dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie, in timp ce altele sunt in constructie la New York si in Pennsylvania.

Un numar de 2.993 de persoane au murit in atentate, dintre care 2.752 la New York, cand patru avioane de linie au fost deturnate, doua catre turnurile gemene ale World Trade Center care s-au prabusit, unul catre o aripa a Pentagonului, in timp ce al patrulea, ce urmarea o tinta necunoscuta din Washington, s-a prabusit in Pennsylvania.

In urma atentatelor, presedintele din perioada respectiva, George W. Bush, a decis sa declanseze un "razboi impotriva terorismului" in Afganistan si apoi in Irak, doua conflicte pe care Obama le-a mostenit.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.