Premierul Rusiei, Vladimir Putin, l-a acuzat pe fostul presedinte al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski, aflat in detentie, ca a recurs la asasinate pentru a-si proteja interesele comerciale.

"Are sange pe maini", a declarat Putin in cursul reuniunii anuale a Clubului Valdai, la Soci, pe litoralul Marii Negre. "A omorat oameni pentru a proteja interesele economice ale companiei", a adaugat premierul rus, citat de AFP.

Mihail Hodorkovski, care a fost presedinte al Iukos si cel mai bogat om din Rusia, a fost condamnat in 2005, insa in prezent este judecat pentru comert ilegal cu petrol, transmite MEDIAFAX.

Vladimir Putin a declarat ca Hodorkovski nu a fost judecat pentru uciderea unei femei care refuzase sa ii achite o taxa de protectie. "Nu a fost inchis el pentru acest lucru, ci un responsabil al serviciului sau de securitate", explica Putin.

Desi a expus acuzatiile, Putin a declarat ca nu va interveni in acest caz. "Cum va evolua situatia sa in viitor? Exista diverse proceduri. Nu ma amestec si nu vreau sa intervin", sustine Putin.

Mihail Hodorkovski a fost condamnat la opt ani de inchisoare in 2005 pentru escrocherie, dupa un proces denuntat ca fiind o forma de sanctionare a unui om de afaceri independent care avea ambitii politice. In momentul arestarii in 2003, Hodorkovski era considerat un potential rival al lui Putin
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.