Fostul premier britanic Tony Blair a fost intampinat cu proiectile lansate de manifestanti, sambata, la Dublin, in cadrul unei sesiuni de autografe dupa lansarea autobiografiei sale.

Martorii nu au fost in masura sa precizeze tipul de proiectile lansate. Potrivit presei, pantofi si oua au vizat masina lui Tony Blair la sosirea la o librarie, insa fostul premier nu a fost atins, relateaza MEDIAFAX.

Circa 200 de persoane erau reunite sambata dimineata in fata librariei din centrul capitalei irlandeze, unde avea loc sesiunea de autografe, prima dupa publicarea memoriilor lui Tony Blair miercuri.

"Blair a mintit, milioane de persoane au murit", "Trimiteti-l in inchisoare pentru genocid
", se putea citi pe pancarte afisate de manifestanti, militanti pacifisti sau propalestinieni.

Manifestantii, incadrati de un important dispozitiv de politie, au incercat fara succes sa treaca o bariera de securitate.

In autobiografia sa, care figureaza deja printre cele mai bine vandute, Tony Blair apara din nou decizia sa de a implica Marea Britanie, in 2003, in razboiul din Irak impotriva "tiranului" Saddam Hussein.

10 ani din istoria Marii Britanii vazuta prin ochii lui Tony Blair


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.