Autoritatile din Milano intentioneaza sa desfiinteze o parte dintre cele 12 tabere de romi autorizate din oras, una dintre ele urmand sa fie mentinuta pentru cazarea tranzitorie a romilor evacuati, pentru maximum trei ani.

"Inchiderea taberelor asa cum sunt ele astazi este un imperativ categoric, din cauza conditiilor mizere si a violentei de acolo, care reprezinta primul impediment pentru integrare si legalitate", a declarat Mariolina Moioli, care conduce Oficiul din Milano pentru familie, scoli si politici sociale, potrivit MEDIAFAX.

Oficiul a depus eforturi pentru a gasi alternative la aceste tabere, inclusiv asistenta financiara pentru romii care decid sa se intoarca in Romania.

Marco Deragna, un locuitor dintr-o tabara situata la periferia metropolei Milano, declara insa ca el si celelalte familii care traiesc acolo de aproape doua decenii nu au primit alternative viabile dupa ce au fost informati ca trebuie sa plece.

In zeci de orase italiene, administratiile locale au dus politici similare in ceea ce priveste populatia roma si sinti din Italia. Guvernele locale au desfiintat tabere autorizate si au daramat tabere neautorizate, evacuand locuitorii lor.

Italia a depus putine eforturi pentru a integra populatia roma in societate, punand accentul pe securitate, comenteaza New York Times. Atunci cand municipalitatile au autorizat constructia unor tabere, acestea au fost amplasate la periferia oraselor, segregate de restul populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.