Karen Hughes, o veche confidenta a presedintelui George W. Bush, insarcinat special al Casei Albe cu imaginea Statelor Unite in strainatate, si-a petrecut, pentru prima data in viata ei, o zi intreaga in Orientul Mijlociu, incercand sa afle pentru ce Administratia americana este atat de nepopulara in aceasta zona.

Hughes a fost numita luna trecuta in postul de secretar pentru diplomatie publica, o pozitie foarte importanta in contextul geopolitic actual. Ea a sosit la Cairo si a afirmat ca viziteaza Orientul Mijlociu pentru "a asculta si a invata" si a laudat in fata ziaristilor engleza seicului Mohammad Tantawi, imam-ul Universitatii Azhar.

S-a mai intalnit cu elevii unei scoli egiptene, ieri urma sa se intalneasca cu presedintele Hosni Moubarak, apoi sa plece spre Arabia Saudita, urmand ca ultima etapa sa fie Turcia. "Cairo este magic. 1.000 de minarete si antene de satelit pentru televizoare", a spus emisarul lui Bush, dupa ce a vizitat capitala Egiptului.

In timpul primei zile petrecute in Orientul Mijlociu, Karen Hughes le-a dezvaluit ziaristilor americani care o insoteau ca "SUA si-au schimbat politica externa. Nu mai dorim sa sacrificam valori pentru stabilitatea in Orientul Mijlociu prin sprijinirea regimurilor totalitare, asa cum s-a intamplat in ultimii 60 de ani". Intrebata cum intentioneaza sa comunice acest lucru familiei regale saudite, ea a raspuns "sa asteptam pana atunci".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.