Depasirea starii de ocupatie a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa si restabilirea unitatii teritoriale a tarii sunt doua din obiectivele fundamentale pe care Partidul Popular Crestin Democrat din Republica Moldova si le-a fixat in platforma sa de guvernare pentru legislatura 2005 - 2009. Pentru realizarea acestor prioritati, formatiunea crestin-democratilor basarabeni condusi de Iurie Rosca vrea sa determine retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova si dezvoltarea unui parteneriat strategic cu SUA, Uniunea Europeana, Romania si Ucraina in vederea implicarii lor directe in procesul de reglementare a situatiei Transnistriei separatiste. De asemenea, tot pentru rezolvarea conflictului Transnistriei separatiste, PPCD are in vedere cooperarea cu autoritatile Ucrainei in vederea preluarii controlului asupra frontierei de est a statului moldovenesc si instituirea unui control vamal mixt moldo-ucrainean, intentarea unor dosare penale impotriva criminalilor regimului de la Tiraspol si darea lor in urmarire internationala, dar si urmarirea penala si tragerea la raspundere a complicilor de la Chisinau ai regimului de ocupatie din Transnistria.

Printre celelalte obiective ale formatiunii crestin-democrate basarabene conduse de Iurie Rosca se numara reducerea saraciei, consolidarea clasei mijlocii, combaterea coruptiei sau restabilirea si consolidarea institutiilor democratice, conform Platformei de Guvernare data publicitatii ieri.

In Republica Moldova vor avea loc alegeri generale in primavara anului viitor, iar PPCD, singura formatiune pro-romaneasca din Basarabia, spera sa ajunga la guvernare in locul comunistilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.