Presedintele american George W. Bush, care a obtinut un nou mandat la Casa Alba in luna noiembrie, a fost ales "personalitatea anului 2004" de revista "Time Magazine" pentru fermitatea convingerilor sale.

In varsta de 58 de ani, el a fost ales de revista americana personalitatea anului 2004, in principal "pentru ca a reusit sa convinga majoritatea alegatorilor americani ca merita sa ramana la Casa Alba inca patru ani", scrie redactorul-sef al ziarului, Jim Kelly. In anul 2003, revista "Time" a ales "soldatul american", termen generic desemnand toti militarii din SUA, drept "personalitatea anului". Un an mai tarziu, dupa ce mai bine de 1.000 de soldati si-au pierdut viata in razboiul declansat de Bush, el a fost reales "personalitatea anului", la fel cum fusese si in 2000, cand a obtinut primul sau mandat la Casa Alba.

"Bush a cunoscut momente bune si mai putin bune, avand o rata de popularitate de 90%, ce a coborat apoi la 46%, in contextul in care razboiul din Irak continua sa provoace moartea soldatilor americani in Irak. Chiar si cei mai aprigi sustinatori ai sai nu erau siguri ca va castiga. Si in cele din urma, George W. Bush a castigat", scrie Jim Kelly.

In acelasi numar al revistei "Time", aparut azi, este publicat un interviu cu Bush, cu tatal sau, fostul presedinte, dar si un recent sondaj de opinie potrivit caruia 49% din americani aproba actiunile presedintelui Bush. Conform aceluiasi sondaj, 50% din americani considera ca tara lor merge in directia gresita, in timp ce 40% cred contrariul.

In interviul acordat de laureat revistei "Time", el si-a exprimat, inca o data, speranta ca va ramane in istorie. Bush a declarat pentru aceasta publicatie ca spera ca, la finalul celui de-al doilea mandat, "influenta libertatii asupra intregii lumi" sa constituie una dintre principalele teme ale administratiei de la Washington. "Presedintia mea a atras multe critici atat in SUA, cat si in intreaga lume", a afirmat liderul american, adaugand insa ca, in opinia sa, deciziile pe care le-a luat "vor face lumea mai buna". "Daca aspiri la mari schimbari, nu trebuie sa speri ca vei fi recompensat intr-un viitor apropiat. In orice caz, nu pot sa contez pe faptul ca multi istorici vor scrie in viitorul apropiat lucruri frumoase despre mine", a explicat seful statului american.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.