Desi nu mai exista apa potabila, nu mai sunt de gasit dansatoare erotice, iar New Orleansul cu greu daca mai poate fi denumit oras, proprietarul unui local cu program de striptease din orasul calamitat de uraganul Katrina a anuntat ca se pregateste pentru redeschiderea clubului Big Daddy.

Clubul de noapte se afla pe celebra Bourbon Street din Cartierul Francez, centrul vietii de noapte din metropola americana transformata in oras fantoma. Managerul clubului Big Daddy, Saint Jones, a ignorat ordinul de evacuare a orasului si a sosit impreuna cu mai multe ajutoare pentru a curata si repara sediul localului de noapte.

Conform declaratiilor sale, Big Daddy se va redeschide pentru public de indata ce se vor reface legaturile la reteaua de curent electric, va dispune de apa potabila si nu in ultimul rand de dansatoare erotice. Pentru moment, lipsa energiei electrice a fost rezolvata cu ajutorul unui generator, apa potabila a fost transportata in sticle, iar singura problema a ramas convingerea dansatoarelor sa vina sa lucreze intr-un oras distrus aproape in intregime de furia naturii.

"Nu cred ca imi va fi prea greu. Toata lumea o sa vrea sa se intoarca in oras, sa munceasca" si astfel se va rezolva si aceasta ultima problema, a spus proprietarul localului. "in plus, judecand dupa multimea masinilor militare si de politie care au oprit sau macar au incetinit cand au trecut pe langa barul Big Daddy, nu cred ca se mai pune problema clientilor", se arata el increzator. Pe de alta parte, Congresul de la Washington trebuie sa decida ce va fi reconstruit si ce va fi abandonat. Astfel, New Orleans va supravietui doar sub forma unei insule inconjurate de kilometri de apa, sustine "The New York Times", estimand ca vor fi necesare eforturile celor mai buni oameni de stiinta si ingineri pentru realizarea macar a acestei viziuni a unei Venetii americane.

Bilantul provizoriu al persoanelor decedate din cauza trecerii uraganului Katrina a urcat la 388 de morti, conform informatiilor furnizate de echipele de salvare din statele Florida si Alabama. in Mississippi, guvernatorul a indicat ca noul bilant este de 211 morti; in Louisiana autoritatile au confirmat existenta a 154 de decedati, centrul de ajutor in caz de urgenta din Florida semnaleaza 14 morti, iar in Alabama doua persoane au fost ucise in accidente de masina cauzate de ciclon. sapte persoane au decedat in alte state.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.