Semnarea cu mare pompa in capitala Germaniei, in prezenta lui Putin si a lui Schroeder, a intelegerii privind construirea gazoductului ruso-german pe sub Baltica a provocat o adevarata furtuna in relatiile dintre Berlin si Varsovia. ,Nu este un proiect bun, ci unul daunator. Daca in spatele lui se ascunde intentia de a izola Polonia si tarile baltice, e cu atat mai inacceptabil si daunator", a declarat presedintele polonez Kwasniewski, potrivit caruia ar fi fost de preferat un alt traseu al gazoductului, prin Polonia si tarile baltice.

,Proiectul are ca scop sa exercite un santaj energetic asupra noastra", a subliniat, la randul sau, fruntasul Platformei Civice, Saryusz-Wolski, socotit viitorul ministru de externe al Poloniei. Presedintele Lituaniei, Valdas Adamkus, si-a exprimat si el tristetea profunda pentru semnarea acordului. Atat liderii polonezi, cat si cei baltici au anuntat ca vor cere viitorului guvern german, rezultat din apropiatele alegeri, sa reexamineze proiectul si si-au manifestat intentia de a ridica problema in cadrul Uniunii Europene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.