20 Decembrie 2004 , de Ioana Bojan in International

Comitetul de aplicare din cadrul Conventiei de la Aarhus din 1998, care a avut cea de-a 6-a reuniune la Geneva, in perioada 15-17 decembrie, a analizat, partial, solicitarea romaneasca referitoare la respectarea de catre Ucraina a prevederilor Conventiei, pe parcursul derularii proiectului de construire a canalului navigabil de mare adancime Dunare-Marea Neagra. La 7 iunie 2004, Guvernul Romaniei a sesizat Comitetul de aplicare, informand ca autoritatile ucrainene au incalcat prevederile Conventiei, intrucat nu au asigurat participarea publicului interesat in procesul de luare a deciziei, cu privire la initierea si aplicarea proiectului de construire a canalului pe bratele Chilia si Bastroe ale Dunarii.

Presedintele Comitetului de aplicare a subliniat necesitatea demersului Romaniei, care a fost primul stat-parte ce a recurs la acest mecanism de evaluare a modului de aplicare si respectare a Conventiei de catre un alt stat-parte, apreciind acest demers ca pe un pas pozitiv pentru intarirea capacitatii de reactie a organizatiei. Comitetul de aplicare va elabora un raport al sesiunii, pe care il va prezenta Reuniunii Partilor la Conventia de la Aarhus, care va avea loc in luna mai 2005.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Romania face demersuri cu privirea la Bastroe.


Ultima ora din International pe 9AM