Pe masura ce se apropie data alegerilor din Irak, islamistii par din ce in ce mai hotarati sa puna la lucru intregul arsenal al terorii.

Atacuri sinucigase

Doua atacuri sinucigase "gemene" au avut loc ieri in orasele sfinte siite Najaf si Karbala din centrul Irakului. La Najaf au fost ucise 48 de persoane si 90 au fost ranite iar la Karbala au murit 14 persoane si 48 au fost ranite. Ambele atacuri s-au produs in apropierea unor moschei, avand drept tinta civilii.

Asasinate

Trei angajati ai unui birou electoral irakian au fost asasinati ieri dimineata la Bagdad pe vestita strada a mortii Haifa. Masina in care calatoreau acestia a fost blocata de alte doua vehicule din care au coborat asasinii care au deschis focul.

Luari de ostatici

Potrivit postului de televiziune Al Jazeera, trei grupari teroriste irakiene au amenintat ca vor ucide zece ostatici irakieni angajati ai unei companii de securitate americane. Al Jazeera a difuzat o inregistrare video in care unul dintre ei parea in stare grava.

Sabotaje

Numarul sabotajelor impotriva oleoductelor irakiene s-a inmultit dupa ultimul mesaj difuzat de Osama bin Laden, in care acesta le cere "mujahedinilor" sa atace conductele de petrol din Orientul Mijlociu si in special din Arabia Saudita.
Referindu-se la monarhia saudita, el a prezis ca actualii conducatori ai regatului vor avea aceeasi soarta ca sahul Iranului si ca Nicolae Ceausescu. In ultimele 24 de ore au avut loc cinci acte de sabotaj la Kirkuk si Mosul.

Procesul lui Ali Chimicul

Tribunalul Special Irakian a inceput ieri audierea a doi responsabili de rang inalt ai fostului regim irakian. Ali Hassan Al Majid, varul lui Saddam Hussein supranumit "Ali Chimicul", este responsabil de atacurile cu gaze letale impotriva populatiei civile kurde la Halabja in 1988. Cel de-al doilea, Sultan Hachem Ahmad, a fost implicat in aceeasi campanie din 1988.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.