Reprezentanti ai Uniunii Crestin-Democrate au fost nevoiti sa recunoasca, ieri, ca, in confruntarea televizata cu cancelarul Schroeder, de duminica, liderul lor, Angela Merkel, a folosit replici utilizate de Rondald Reagan (presedintele SUA intre 1981-1989) intr-o dezbatere din 1980, cu Jimmy Carter, relateaza Reuters. "Peste doua saptamani veti lua o decizie electorala. Poata va ajuta sa va raspundeti la cateva intrebari cand veti lua decizia: o duce tara voastra mai bine acum decat acum sapte ani?

Este cresterea economica mai ridicata? A scazut somajul? Este mai putina birocratie? Sunt sistemele de pensii si sanatate mai sigure? Daca raspundeti Da la toate aceste intrebari, e clar cu cine veti vota. Dar daca aveti indoieli si nu doriti ca acest curs sa continue, atunci aveti optiunea CSU (Uniunea Crestin-Sociala) si CDU (Uniunea Crestin-Democrata)", a spus Merkel. "Doamna Merkel a fost clar inspirata de Ronald Reagan", a declarat un purtator de cuvant al liderului crestin-democrat, citat de Reuters.

Dar iata ce spunea regretatul Ronald Reagan in urma cu 25 de ani: "Joia viitoare va veti duce la sectiile de votare si veti lua o decizie. Ar fi bine sa va intrebati: o duceti mai bine decat acum patru ani? Este mai usor acum pentru voi sa cumparati lucruri din magazine decat acum patru ani? Este mai putin somaj decat acum patru ani? Este America respectata in intreaga lume asa cum a fost inainte?

Credeti sa suntem in siguranta si ca suntem la fel de puternici cum eram acum patru ani? Iar daca raspunsul vostru la toate aceste intrebari este Da, atunci cred ca optiunea este clara. Daca nu sunteti de acord, si nu credeti ca drumul pe care l-am parcurs in ultimii patru ani nu trebuie urmat si in urmatorii patru ani, atunci va sugerez o alternativa".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.