Peste 110.000 de persoane sint evacuate din calea taifunului care vine cu 126 de kilometri pe ora.
"Vintul si ploaia au fost asa de puternice azi-dimineata incit abia am putut merge - n-am putut sa ies din casa", povesteste un japonez. Taifunul Nobi, "fluture" in limba coreeana, a lovit ieri Japonia. Vintul, cu o viteza de 126 de kilometri pe ora, a atins orasul Isahaya, linga Nagasaky, in muntoasa insula Kyushu, in jurul prinzului, informeaza Agentia meteorologica a Japoniei. Autoritatile au pornit deja evacuarea a 110.000 de persoane din vestul si sudul arhipelagului, trimitind militari in zona. Pina acum, 16.000 de oameni si-au parasit voluntar casele.

Desi mai slab decit "Katrina", "Nobi" va avea o raza mai mare de actiune, peste 300 de kilometri. S-au raportat deja patru morti, iar saisprezece persoane sint date disparute. Taifunul a dus la anularea a sute de curse aeriene si maritime. Producatorii de autoturisme, Toyota, Nissan, Mazda, si-au suspendat activitatea in fabricile din sud-vest, ca o masura de siguranta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.