A aparut un obstacol neasteptat in cursa pentru cucerirea satelitului natural al Pamantului! Peste 3 milioane de persoane din toata lumea si-au cumparat proprietati pe Luna. E posibil ca NASA sa nu mai gaseasca loc pentru construirea unui centru de cercetare. Agentia Spatiala Americana isi propune de mult sa construiasca un cartier pentru oameni pe Luna. Este nevoie de un loc in care sa existe suficiente minerale pentru generarea artificiala a atmosferei si a apei.

Sunt indispensabile, de asemenea, zacamintele de gaz, care va fi transformat in electricitate prin procesul de ardere. Planurile NASA pot fi insa date peste cap nu numai din cauze tehnice. Cum s-a ajuns aici? Conform dreptului international, orice se afla la peste 100 km deasupra Pamantului este al nimanui, nu are proprietar. Acest principiu include si Luna. Un american istet, Dennis Hope, a gasit o portita in lege cu ajutorul careia a facut avere, comercializand chiar pamantul nimanui.

Legea spune ca daca exista undeva un teren care nu a apartinut niciodata nimanui, e de-ajuns sa il revendice cineva printr-o cerere adresata autoritatilor locale. in cazul lui Hope, a fost vorba despre Statele Unite, mai precis San Francisco. El a obtinut o decizie pozitiva de la un functionar local si a devenit proprietarul intregului pamant de pe Luna. Hope a infiintat apoi Lunar Embassy (Ambasada Lunii) si a inceput vanzarea pamantului. Un teren cu suprafata de 1.777,58 acri isi poate permite aproape oricine.

El costa doar 15,99 dolari. Se mai adauga impozitul de 1,16 dolari si 16 dolari costuri de manipulare. in total, cam 30 de dolari. Lunar Embassy a prevazut si un plan in cazul invaziei Lunii. Fiecare proprietar de teren a fost informat despre drepturile pe care le are in cazul incalcarii proprietatii sale, de exemplu de specialistii de la NASA.

Le poate cere chirie, iar in cazul refuzului ii poate da in judecata pentru incalcarea proprietatii private! Presedintele SUA, George W. Bush, a anuntat pentru 2018 recucerirea satelitului natural al Pamantului. NASA dispune de un buget in valoare de 17 miliarde dolari. ii vor ajunge oare acesti bani sa construiasca o baza de cercetare si sa plateasca chirie proprietarilor terenului?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.