Al-Qaeda pregateste un atentat impotriva unui centru financiar important din Asia sau din Australia, pentru a submina increderea investitorilor in aceste regiuni, a declarat judecatorul francez antiterorism Jean-Louis Bruguiere, citat de Financial Times. El a adaugat, totodata, ca unele tari asiatice sunt mai putin bine pregatite decat Statele Unite sau Europa pentru a face fata unui astfel de atac.

"Avem unele informatii care ne fac sa credem ca unele tari din aceasta regiune, in special Japonia, ar putea fi vizate" de atacuri din partea retelei al-Qaeda, a avertizat judecatorul francez, indicand ca posibile tinte Tokyo, Singapore si Sydney. "Orice atac impotriva unei piete financiare precum Japonia ar avea automat un impact economic important asupra increderii investitorilor. Alte tari din regiune, ca Singapore si Australia, sunt si ele potentiale tinte", a adaugat Bruguiere, avertizand ca publicul nu este suficient de constient de riscul terorist.

MASURI SPECIALE. Ca dovada insa ca amenintarea este reala si ca exista si alte informatii legate de aceasta tema, guvernul nipon s-a declarat decis sa impiedice orice atentat pe teritoriul Japoniei, luand masuri speciale de securitate in trenuri, la metrou si pe aeroporturi, in special la Tokyo.

Aceleasi masuri antiteroriste le-au adoptat, incepand de ieri, si alte capitale asiatice care sunt alitate Statelor Unite si au sprijinit campaniile din Afganistan si Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.