Seful retelei teroriste Al Qaeda, Osama bin Laden, a transmis un nou mesaj audio, difuzat ieri pe un site Internet care gazduieste in mod traditional comentarii ale militantilor islamisti.

Mesajul nu este datat, dar este in mod clar recent, intrucat contine o binecuvantare pentru autorii atacului terorist din 6 decembrie asupra consulatului american din Jeddah. Desi calitatea inregistrarii este extrem de slaba, mai multi experti au declarat ca vocea inregistrata ii apartine, intr-adevar, liderului Al Qaeda. O dovada in plus ar fi si faptul ca mesajul contine teme comune pentru discursurile lui bin Laden, cum ar fi acuzatia adusa autoritatilor de la Riad ca "incalca legile lui Allah" si colaboreaza cu "necredinciosii" americani. Mesajul se incheie cu versete din Coran, un alt procedeu specific retoricii lui bin Laden.
Inregistrarea atribuita liderului terorist a fost difuzata in aceeasi zi in care un alt militant islamist a lansat un apel la declansarea unor proteste antimonarhice in Arabia Saudita. Apelul la revolta a determinat o mobilizare generala a fortelor de securitate din regat.

Risc crescut de atentate teroriste

Misiunile diplomatice americane din Kuweit si din Indonezia au transmis ieri avertismente cu privire la riscurile de comitere a unor atacuri teroriste inaintea Craciunului. Exista "informatii credibile potrivit carora grupari teroriste se pregatesc sa atace, in scurt timp, tinte din Kuweit", se arata intr-un avertisment transmis rezidentilor americani din emirat.
In Kuweit, de unde armata americana a initiat campania in Irak, stationeaza aproximativ 25.000 de militari si lucreaza aproximativ 12.000 de civili americani. Numarul europenilor din emirat se ridica la aproximativ 9.000, carora li se adauga aproximativ 1.000 de australieni.

"Ambasada americana de la Jakarta primeste in continuare informatii potrivit carora teroristii au in vedere comiterea de atentate. Aceste atacuri ar putea avea loc oricand si in orice loc", se arata in avertismentul transmis in Indonezia.
Semnalul transmis de SUA ieri se adauga apelului lansat miercuri de guvernul australian, care le-a cerut cetatenilor sai sa evite calatoriile in Indonezia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.