Cu putin timp inainte de procesul sau, la finalul caruia ar putea primi chiar o condamnare la pedeapsa capitala, fostul lider irakian Saddam Hussein i-a scris unui prieten ca se considera un martir si ca isi sacrifica existenta cauzei arabe.

Prietenul iordanian a primit scrisoarea prin intermediul Comitetului international al Crucii Rosii, care a verificat autenticitatea documentului. "Sufletul imi va fi sacrificat pentru pretioasa noastra Palestina si pentru dragul, rabdatorul si suferindul nostru Irak", a scris Saddam in epistola publicata ieri in doua ziare iordaniene.

Tonul autoritar si sprijinul declarat pentru Palestina sunt similare discursurilor tinute de Saddam, pe vremea cand avea in maini fraiele puterii, a spus Rana Sidani, purtator de cuvant al Crucii Rosii. De altfel, un prieten al familiei fostului dictator irakian a spus la randul lui ca "scrisul de mana este 100a al lui Saddam".

Stiind ca se afla in fata unei posibile executii, acesta a presarat scrisoarea si cu reflectii despre moarte si sensul vietii. "Viata nu are sens fara credinta, dragoste si fara istoria mostenita de natiunea noastra. Nu este prea mult pentru un om sa-si serveasca natiunea pentru ca merita acest lucru, atata vreme cat a fost inzestrat cu viata de la Allah si a mostenit ce e mai bun", a spus Saddam intr-un mesaj ce pare a fi adresat sutinatorilor sai.

Destinatarul scrisorii este un politician iordanian independent care a preferat sa nu i se dezvaluie identitatea. "Frate, iubeste-ti poporul, iubeste Palestina, natiunea ta. Traiasca Palestina!", i-a scris fostul dictator irakian prietenului sau.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.