In arhivele unei televiziuni comerciale din Marea Britanie a fost descoperit un interviu cu sora lui Adolf Hitler, difuzat pentru prima oara in 1959, relateaza BBC.

Paula Wolf a fost intervievata pentru un program intitulat "Tirania - Anii lui Adolf Hitler". In acelasi film apare si fostul sofer al dictatorului, precum si alti colaboratori de-ai sai. Paula Wolf, sora mai mica a lui Hitler, a murit in 1960.

In filmul realizat de ITV ea a fost solicitata sa vorbeasca despre Hitler, vazut din punctul de vedere al familiei.

Documentarul a fost descoperit de istoricul TV Dick Fiddy, care a gasit fragmente de interviu in Germania si Statele Unite, pentru a afla apoi cu surprindere ca intregul material se afla in Londra.

Filmul va fi prezentat in luna noiembrie, la o gala care va marca implinirea a 50 de de ani existenta a televiziunii comerciale ITV.

Multe emisiuni de la inceputurile televiziunii britanice sunt unicate, din cauza costurilor mari de productie de la acea vreme.

Institutul Britanic de Film a lansat un program de identificare si duplicare a acestor materiale.

In ciuda incercarilor repetate de a-si ascunde originile, Adolf Hitler a avut numeroase rude, ale caror povesti au fost facute publice intr-un nou documentar german. Realizatorii acestei productii au examinat o serie de povesti socante care includ rivalitati si acte de santaj. Interesant este faptul ca dictatorul mai are rude in viata, care locuiesc in America.

In afara de sora sa, Paula, Adolf mai avea un frate vitreg, Alois, care era patronul unui bar in Berlin si un nepot, William Patrick "Willie" Hitler. Willie a crescut in Anglia, s-a mutat la New York, a luptat contra nazistilor si a avut trei baieti care acum traiesc avand alte nume.

Realizatorii filmului "Familia lui Hitler" Oliver Halmburger si Thomas Staehler, au descoperit in munca lor de documentare o serie de interviuri inedite de arhiva, pe care le-au dat publicitatii si care vorbesc despre o familie al carei nume este sinonim cu cele mai odioase crime din istoria umanitatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.