La Neve Dekalim, un colonist a dat foc acoperisului unei vile, iar un altul s-a urcat pe o cladire si a amenintat ca va trage in oricine se apropie de el. Neve Dekalim este considerat ultimul bastion al rezistentei procesului de dezangajare a colonistilor si militarilor israelieni din Fasia Gaza, ordonat de premierul Ariel Sharon, dupa 38 de ani de ocupare a acestui teritoriu.

Confruntari intre fortele de ordine si colonisti au avut loc si la Kfar Darom, unde militarii au incercuit sute de tineri radicali baricadati intr-o sinagoga, in spatele unui gard de sarma ghimpata. Militarii au reusit sa intre in sinagoga si i-au dus "pe sus" pe tinerii protestatari la autobuze. Un barbat care striga "Nu ne vom lasa dusi de pe pamantul lui Israel" s-a legat de o scara si soldatii au fost nevoiti sa taie sforile pentru a-l transporta din locuinta.

In pofida acestor puncte de rezistenta, evacuarea celor 21 de colonii din Fasia Gaza si a celor patru implementari din Cisiordania s-a desfasurat mai rapid decat se asteptau autoritatile de la Ierusalim. Oficialii israelieni sunt de parere ca retragerea din Fasia Gaza va fi terminata pana marti.

Palestinienii de rand privesc dezangajarea israeliana cu optimism si cu o oarecare doza de scepticism.

Ei considera ca premierul Ariel Sharon isi retrage fortele din Fasia Gaza pentru a mentine un control mai ferm asupra coloniilor din Cisiordania, unde locuiesc 240.000 de colonisti inconjurati de 2,4 milioane de palestinieni.