Retelele informatice ale posturilor de televizune CNN si ABC, precum si cele de la New York Times, dar si o parte din sistemele Congresului american au fost afectate de un nou virus informatic cu propagare rapida, care ataca sistemele de operare Windows, relateaza CNN. Printre retelele infectate se numara si cea a serviciului administrativ al aeroportului international din San Francisco, dar activitatea acestuia nu a fost pusa in pericol.

FBI a anuntat ca problemele provocate de raspandirea virusului nu par sa faca parte dintr-un atac concertat. Noul virus pare a fi o varianta a virusului ZOTOB, aparut la scurt timp dupa ce Microsoft a anuntat ca a gasit trei noi brese in sistemul de securitate al programelor sale, inclusiv una care ar putea permite hackerilor sa preia controlul integral asupra computerului. Compania de securitate informatica TrendMicro a anuntat ca ZOTOB poate ataca platfomele Windows 95, 98, ME, NE, 2000 si XP.

Virusul lasa o copie in sistem, pentru a-l impiedica pe proprietar sa obtina asistenta din partea site-urilor specializate. De asemenea, ZOTOB poate sa conecteze computerul la un server care sa permita hackerilor sa preia controlul asupra sistemului, putand sa infecteze si restul calculatoarelor din retea.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.