In Portugalia, unde temperaturile au atins 40 de grade Celsius in ultima vreme in unele zone, continua ieri lupta contra incendiilor de padure pentru a cincea zi consecutiv.
Mai multe localitati amenintate de flacari au fost evacuate si, potrivit unui comunicat al Serviciului national de pompieri si protectie civila, opt incendii erau inca scapate de sub control. Zeci de focare continuau sa se extinda in padurile Portugaliei si peste 2.000 de pompieri, utilati cu 600 de vehicule si 18 avioane antiincendiu, luptau cu flacarile in zonele impadurite din centrul si nordul tarii. Cel mai grav focar era ieri cel de la Casal de Lapa, districtul Coimbra (centru). Un avion spaniol antiincendiu urma sa vina in ajutorul celor peste 300 de pompieri care lupta contra incendiilor ce fac ravagii in zona orasului Pampilhosa da Serra. Flacarile, atatate de vant, au distrus mai multe imobile si amenintau patru localitati din imprejurimi. Marti, din cele 18 districte administrative cate are Portugalia 12 erau plasate in stare de alerta "maxima" sau "foarte ridicata", incendiile distrugand in acest an peste 118.000 hectare de padure.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.