"Toate optiunile sint pe masa. Recurgerea la forta este ultima optiune pentru un presedinte. Stiti ca am folosit forta in trecutul apropiat pentru a asigura securitatea tarii", a declarat Bush intr-un interviu difuzat simbata de televiziunea israeliana de stat. "Nu vreau sa recurg la forta decit in ultima instanta, pentru a asigura securitatea tarii si a le oferi oamenilor ocazia sa traiasca in societati libere", a adaugat el.

Reactia Teheranului a venit prompt: "Nu credem ca Statele Unite ar comite o astfel de eroare", a declarat purtatorul de cuvint al Ministerului iranian de Externe, Hamid Reza Assefi, acuzind SUA si Marea Britanie ca au provocat recentele revolte din zona de granita cu Irakul, unde traiesc importante comunitati arabe si kurde. Assefi a adaugat ca Iranul nu intentioneaza sa revina asupra deciziei de reluare a activitatilor nucleare.

Intre timp, cancelarul german Gerhard Schröder a tinut sa puncteze electoral, distantindu-se de pozitia americana. "Optiunile militare trebuie excluse, caci am vazut deja ca nu folosesc la nimic", a declarat cancelarul simbata, la Hanovra, in cadrul unui miting electoral.