Presedintele cubanez Fidel Castro este de 46 de ani la putere. "El Comandante" nu planuieste sa se retraga de la cirma singurului stat comunist din emisfera vestica. Desi a imbatrinit vizibil, Fidel continua sa tina ore in sir discursuri antiamericane.

"Daca am trait multi ani, este din cauza ca am practicat mult sport. Am urcat des pe munte, ceea ce este bine pentru inima", explica dictatorul cubanez luni studentilor la educatie fizica. "Olimpiada istoriei este cea care conteaza, si acolo voi lua medalia de aur", a adaugat Castro.

Disidentii cubanezi, mai ales cei exilati in SUA, vad Cuba drept un gulag condus de un autocrat care a saracit cumplit cei 11 milioane de locuitori de pe insula, restrictionindu-le si drepturile democratice. Doar 14 dintre cei 74 de activisti pro-democratie arestati in martie 2003 au fost eliberati, iar alti 15 disidenti au fost inchisi luna trecuta pentru ca au protestat pasnic pentru drepturile lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.