Naveta spatiala Discovery s-a desprins sambata de Statia Spatiala Internationala (ISS) pentru a se pozitiona pe traiectoria care ii va permite sa revina azi la centrul spatial Kennedy de la Cap Canaveral (Florida), dupa o misiune de 13 zile. Faza reintrarii in atmosfera terestra, care va debuta cu circa o ora inainte de aterizare, va fi un moment asteptat cu mari emotii de NASA, la doi ani si jumatate dupa dezintegrarea navetei Columbia si moartea a sapte astronauti.

Imediat dupa lansarea navetei Discovery, prima dupa tragedia navetei Columbia din 2003, au existat temeri cu privire la soarta echipajului si a misiunii dupa constatarea desprinderii unor bucati de spuma izolatoare de pe rezervorul extern al navetei care s-au lovit de corpul navetei, exact ca in cazul Columbiei, cand scutul termic al aripii din stanga a fost afectat si apoi nu a rezistat la reintrarea in atmosfera. in premiera, echipajul a reparat naveta Discovery pe orbita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.