Doi bebelusi au murit sambata la Mainz, in vestul Germaniei, din cauza unei perfuzii alimentare contaminata cu o bacterie. Alti cinci nou-nascutise afla in stare critica, a anuntat duminica Centrul medical universitar din oras, citat de AFP.

Cei doi bebelusi fusesera plasati sub ingrijiri intensive din cauza unor boli, primind tratament cu o perfuzie contaminata ce "ar putea fi la originea decesului", a anuntat acest Centrul medical in cauza, intr-un comunicat.

Totodata, altor noua bebelusi le-au fost administrate perfuzii continand acelasi preparat, cinci dintre acestia aflandu-se in stare critica, citeaza MEDIAFAX.

"Suntem socati de aceste evenimente si transmitem profunde condoleante parintilor si rudelor copiilor decedati", a declarat presedintele Institutului, profesorul Norbert Pfeiffer.

Germinarea bacteriei in solutia administrata copiilor a fost detectata de Institutul de Microbiologie din cadrul Centrului medical, care "controleaza zilnic calitatea produselor", se arata in comunicat.

"Autoritatile competente au fost anuntate, iar cautarea cauzei exacte a contaminarii se afla in curs", potrivit autoritatiilor locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.