Grecia a inregistrat in total 47 de cazuri de infectie cu virusul West Nile, a anuntat, marti, Centrul elen pentru controlul si prevenirea bolilor, citat de agentia ANA-MPA, in pagina electronica.

Potrivit autoritatilor de la Atena, trei persoane au murit pana in prezent din cauza infectarii cu virusul West Nile, in timp ce 28 de pacienti se afla inca in tratament in unitati medicale. Un singur caz de infectare nu a necesitat tratament in spital, relateaza MEDIAFAX.

Ultimele 11 cazuri de infectare au fost confirmate la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit site-ului Novinite.com, care precizeaza ca sapte dintre cele 28 de persoane spitalizate sunt tratate in unitati de terapie intensiva.

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

West Nile: Niciun caz confirmat in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.