Un pod rutier important de langa Bordeaux a fost blocat duminica din cauza unui protest al romilor, dupa ce sute dintre acestia au fost evacuati dintr-o tabara ilegala.

Aproximativ 250 de vehicule au blocat podul duminica, timp de cinci ore, provocand cozi de pana la cinci kilometri, la acest sfarsit de saptamana care a coincis si cu o sarbatoare nationala, relateaza BBC News Online, potrivit MEDIAFAX.

Actiunea de pe Podul Aquitaine a fost primul protest major al romilor si nomazilor, dupa ce Guvernul francez a inceput sa ia masuri de evacuare a acestora.

Potrivit politiei, romii fusesera evacuati dintr-o tabara din orasul Anglet, in sudul tarii, si au fost impiedicati sa isi construiasca o noua tabara pe un teren de langa Bordeaux.

O parte din populatia roma este formata din imigranti, in principal din Romania si Bulgaria. Ei au dreptul sa intre in Franta fara viza, dar trebuie sa aiba permise de munca sau de rezidenta pentru a se putea stabili pe termen lung.

Ministrul francez de Interne a anuntat ca se va intalni saptamana viitoare cu un secretar de stat roman, pentru a cere politiei romane sa ofere sprijin in cadrul operatiunilor de evacuare a romilor desfasurate in Franta.

Franta, trasa de urechi din cauza romilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.