Politicieni afgani si rude ale presedintelui Hamid Karzai sunt banuiti de implicare in operatiuni de spalare de bani provenind din comertul ilegal cu opiu sau din activitatile de extorsiune sau trafic de droguri ale talibanilor.

Mai multi oficiali americani si afgani sustin ca au fost gasite dovezi privind legaturi intre transferurile de fonduri suspecte ale unei societati, New Ansari, si personaje importante ale elitei politice sau de afaceri din Afganistan, printre care si rude ale lui Karzai, relateaza Wall Street Journal in editia electronica de joi.

Societatea New Ansari a fost perchezitionata la 14 ianuarie, cand au fost confiscate zeci de mii de pagini de documente vizand transferul a miliarde de dolari in si din Afganistan, informeaza MEDIAFAX.

Ancheta demarata risca in prezent sa ameninte relatiile dintre presedintele afgan si aliatii sai americani. Saptamana trecuta, Karzai a preluat un control mai direct asupra fortei afgano-americane care a efectuat raidul din ianuarie, precum si asupra unei alte unitati anticoruptie, instruite de FBI.

Oficiali americani de rang inalt considera ca aceasta miscare a lui Karzai reprezinta un efort al presedintelui de a-si proteja apropiatii si o adevarata lovitura adusa eforturilor anticoruptie sprijinite de americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.