In nordul Greciei are loc o dezinsectie masiva, pentru eliminarea tantarilor purtatori ai virusului West Nile.
Autoritatile au inceput sa imprastie insecticide in mai multe prefecturi din nordul Greciei si si-au intensificat apelurile la calm, dupa moartea a doua persoane in varsta in urma infectarii cu virusul West Nile, transmis de tantari, relateaza publicatia electronica Ekathimerini.com.

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile sanitare au declarat ca 20 de persoane au fost internate marti cu inflamatii cerebrale sau o forma de meningita dupa contractarea virusului. Dintre acestea, un batran din Salonic este in stare grava, dupa ce virusul i-a atacat sistemul nervos central. O alta femeie in varsta de 65 de ani, spitalizata la Larissa, in centrul Greciei, cu inflamatie cerebrala provocata de virus este prima persoana din afara nordului tarii care a contractat virusul.

Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor (Keelpno) le-a transmis spitalelor instructiuni sa mentina sub observatie cel putin zece zile orice persoana care sufera de inflamatie cerebrala sau meningita, in incercarea de a obtine o imagine corecta a modului in care se raspandeste virusul.

Prefectura Imathia din centrul provinciei Macedonia, unde au fost inregistrate cele mai multe cazuri, a decis marti sa inceapa o campanie de constientizare a cetatenilor, in incercarea de a-i determina pe acestia sa nu se panicheze din cauza raspandirii virusului.

Oficialii au declarat, de asemenea, ca vor imprastia insecticide in 12 municipalitati ale prefecturii, nu numai cu ajutorul avioanelor, ci si de la sol. Eforturile se vor concentra in zonele unde sunt ape statatoare, care atrag tantarii purtatori de virus.
Doua persoane in varsta au murit incepand de vineri dupa ce au contractat virusul West Nile, transmis de tantari si descoperit in 1937 in Uganda. Cazuri sporadice de imbolnavire in urma contractarii virusului au fost semnalate in Europa incepand din anii '60.

Keelpno le-a recomandat oamenilor sa poarte haine deschise la culoare, cu maneci si pantaloni lungi, pentru a se proteja impotriva ciupiturilor de tantari, precum si sa foloseasca produse repelente si sa se indeparteze de orice sursa de apa statuta.

Citeste si:
Două persoane infectate cu West Nile, internate la terapie...
Două persoane infectate cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.